Algemene voorwaarden

Artikel 1. Definities

Bedrijf: Go Pop BVBA, Burgemeester Maenhautstraat 44A, 9820 Merelbeke, die offerte opmaakt, een order opneemt of een overeenkomst afsluit met de afnemer.

Afnemer: de wederpartij aan wie de offerte of orderbevestiging is gericht of met wie het Bedrijf een overeenkomst sluit om goederen of diensten aan te leveren.

Overeenkomst: nauwkeurige beschrijving van de producten en activiteiten overeengekomen tussen het Bedrijf en Afnemer.

Goederen en diensten: producten en activiteiten beschreven in de overeenkomst.

Artikel 2. Toepassing

Deze algemene voorwaarden gelden voor alle offertes, bestellingen en overeenkomsten afgesloten tussen het Bedrijf en de Afnemer. Hiervan kan enkel afgeweken worden na schriftelijke overeenkomst tussen het Bedrijf en de Afnemer.

Artikel 3. Offertes

Alle offertes zijn geheel vrijblijvend en verplichten de Afnemer niet tot het aangaan van een overeenkomst met het Bedrijf.  Alle prijzen zijn exclusief BTW en exclusief verzendkosten en gelden enkel voor de respectievelijke hoeveelheden. Een offerte blijft geldig tot 15 dagen na offertedatum.

Artikel 4. Overeenkomst

Er is sprake van een Overeenkomst wanneer het Bedrijf de bestelling van de Afnemer schriftelijk heeft bevestigd. Go Pop BVBA heeft het recht bestellingen gemotiveerd te weigeren of bijzondere voorwaarden aan de levering te verbinden.

Artikel 5. Toleranties

Go Pop houdt zich het recht voor om bij leveringen een hoeveelheidstolerantie van +/- 10% toe te passen voor volgende materialen en dit te verrekenen in de factuur: Pvc, Pet, plexi, karton, papier, composiet, metaal, aluminium en hout.

De kwaliteitstolerantie beperkt zich tot deze die kunnen voortvloeien uit de primaire grondstoffen van fabrikanten.

Artikel 6. Prijzen

Het aanbod en de prijs van de actuele artikelen kunnen ten alle tijde worden aangepast door het Bedrijf zonder voorafgaande kennisgeving. Het Bedrijf is gerechtigd de overeengekomen prijs te verhogen in geval van stijging van de kosten van materialen, halffabrikaten, diensten of lonen die voor de uitvoering van de overeenkomst nodig zijn. Prijzen van schriftelijk bestelde en betaalde goederen kunnen niet meer wijzigen.

Artikel 7. Betalingen

Facturen dienen binnen de 30 dagen na factuurdatum betaald te worden. Go Pop heeft het recht de kredietwaardigheid van orders te controleren en op vooruitbetaling te leveren. Na het verstrijken van 30 dagen na factuurdatum, is de Afnemer zonder voorafgaande ingebrekestelling, een conventionele interest verschuldigd op het openstaand bedrag van 8.5 % per jaar en dit tot de dag der volledige betaling. Bij niet tijdige betaling wordt het te betalen bedrag verhoogd met administratiekosten. Indien er na de betalingsherinnering niet wordt overgegaan tot betaling zal de Afnemer schriftelijk in gebreke worden gesteld. Indien ook dan de betaling niet wordt voldaan zal de vordering uit handen worden gegeven bij ons incassobureau en de Afnemer is dan tevens verplicht alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten te vergoeden aan het Bedrijf.

Artikel 8. Levering & levertijd

Go Pop zal met de grootste zorg streven naar een correcte uitvoering van de bestelling. De vermelde levertermijnen op offertes en orderbevestigingen zijn louter indicatief.  Eventuele vertragingen zijn niet voor rekening van Go Pop noch zal de Afnemer hiervoor een schadevergoeding kunnen vorderen. Leveringen gebeuren steeds op 1 adres tenzij anders overeengekomen. De levertermijn vangt aan zodra het leveringsadres door de Afnemer bevestigd is aan het Bedrijf. Bij bestellingen onder de €50 rekenen wij u een administratiekost van €10 aan.

Artikel 9. Eigendomsvoorbehoud

Go Pop blijft eigenaar van de goederen tot het volledige verschuldigd bedrag is voldaan. Het is de Afnemer verboden de geleverde goederen aan derden te verkopen, te verhuren, te verpanden of uit te lenen. Zolang de Afnemer niet of niet tijdig zijn betalingsverplichting heeft voldaan, heeft Go Pop het recht, zonder ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst, de geleverde goederen als eigenaar terug te nemen. De Afnemer geeft het recht aan het Bedrijf het terrein of perceel, waar de goederen zich bevinden, te betreden om deze terug te nemen. In geval de goederen teruggehaald worden, dient de Afnemer aan het Bedrijf een vergoeding te betalen voor de inspanningen en kosten voor het terug halen, die forfaitair overeengekomen worden op 15% van het gefactureerde bedrag. Het risico betreffende de goederen gaat al op het moment van aflevering op u over.

Artikel 10. Verplichting tot controle goederen/klachten

Onmiddellijk na de levering is de Afnemer verplicht de goederen te controleren en na te gaan of ze voldoen aan wat overeengekomen is. Bij gebreke dient de Afnemer het Bedrijf Go Pop hiervan direct schriftelijk op de hoogte te brengen, aangevuld met foto’s indien de gebreken goed zichtbaar zijn. Klachten worden aanvaard tot 8 dagen na ontvangstdatum van de goederen.

Artikel 11. Terugname

Terugname van geleverde goederen is enkel mogelijk indien volgende voorwaarden zijn voldaan: Het betreft standaard goederen uit voorraad. De Afnemer heeft, binnen de 14 dagen na ontvangstdatum, het Bedrijf schriftelijk gevraagd de goederen in retour te nemen en het Bedrijf heeft deze aanvraag schriftelijk aanvaard en de verpakking van de goederen dient zo volledig mogelijk, origineel en zo weinig mogelijk beschadigd te zijn

Terugname is niet mogelijk voor op maat gemaakte goederen in opdracht van de Afnemer. Wanneer de goederen bij levering beschadigd zijn, beperkt onze verantwoordelijkheid zich tot vervanging. Andere kosten of schadevergoedingen ten gevolge hiervan worden niet vergoed. Go Pop kan in geen geval verantwoordelijk gesteld worden voor het abnormale gebruik van de goederen.

Artikel 12. Annulering

De Afnemer heeft het recht een overeenkomst te annuleren voordat het Bedrijf met de uitvoering van de overeenkomst is begonnen op voorwaarde dat de Afnemer de kosten vergoedt die hierdoor zijn ontstaan. Deze worden conventioneel overeengekomen op een forfaitair bedrag van 35 % van het factuurbedrag.

Artikel 13. Intellectuele eigendom

Alle foto’s, teksten en technische tekeningen zijn louter indicatief en hebben geen contractuele waarde. Deze kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Go Pop blijft eigenaar van deze foto’s, teksten en tekeningen. Het kopiëren, openbaar maken of dit doorgeven aan derden is enkel toegestaan mits schriftelijke toestemming van het Bedrijf.

Artikel 14. Schadevergoeding

De aansprakelijkheid van het Bedrijf voor schade is beperkt tot de schade die volgt uit grove nalatigheid of opzettelijkheid van het Bedrijf. Het Bedrijf is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van een afwijking in de geleverde goederen/diensten, of als gevolg dat de goederen/diensten niet conform zijn aan buitenlandse wettelijke bepalingen, of als gevolg dat de goederen anders worden gebruikt dan waarvoor ze bestemd zijn. In het geval dat het Bedrijf toch aansprakelijk is, kan de schadevergoeding nooit de waarde van de betreffende factuur overschrijden met een maximumbedrag van 2500 euro.

Artikel 15. Overmacht

Tekortkomingen van het Bedrijf in de nakoming van de overeenkomst ten gevolge van oorlog, oorlogsgevaar, oproer, onlusten, brand, waterschade, overstromingen, gesloten scheepvaart en/of andere stremmingen in het vervoer, stagnatie in en/of respectievelijk beperking of stopzetting van de levering door openbare nutsbedrijven, gebrek aan gas/aardolieproducten en/of andere energie opwekkers, machinebreuk, stakingen, uitsluitingen, vakbond acties, uitvoerbeperkingen en/of andere overheidsmaatregelen, worden allemaal aangemerkt als niet aan het Bedrijf toe te rekenen en geven de Afnemer geen recht tot ontbinding van de overeenkomst of tot een schadevergoeding.

Artikel 16. Juridische clausule

Het Belgische recht is van toepassing op alle overeenkomsten onder deze voorwaarden gesloten. Enkel de Rechtbank te 9000 Gent (België) is bevoegd bij betwisting.

Go-POP maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?